ŞaşıYorum™ 12 (Mediko’daki Yandaki Oda ve Ağzına Yapıştırma Olayı)



Gazi Spor Merkezi‘ne kayıtımı yenilemem için sağlık belgesi istediler. İşte tüm yaşananlar böyle başladı.

Mediko’da muayene olmak- benim bildiğim kadarıyla-  ücretsiz olduğu ve okula sadece sınav için gelmemden dolayı medikoya gidip muayene oldum.

Doktor ritim bozukluğu olduğunu söyledi. 1 haftadır uyumadığımı ve muayene olduğum günün sadece 1.5saatlik uyku ile geldiğimi söyledim. Ama doktor hiç tereddüt etmeden “veremem, dışarıya çık 15dk bekle sonra tekrar gel” dedi. Kalp atışlarım 96-100arasında gidip geliyordu. Dışarda beklerken kalp atışlarım heyecana bağlı olarak azalmanın aksine daha da artmış. Doktorda daha sonra kan vermemi ve ekg çektirmi istedi. Bu andan sonra peş peşe çok ilginç olaylar oldu.

Önce doktora sordum “EKG yi nere çektireceğim” Soldaki kapı dedi. Çıktım doktorun odasından ve sola dönüp oradaki odaya doğru yöneldim. Oradaki kişi bana EKG’nin orada çekilmediğini ve soldan 2.oda olduğunu söyledi.

Kapıdan çıktım garip bir şekilde bu 1, bu 2, bu 3 diyerek saydım ve içeriye – kapıyı vurarak- girdim. Ben içeri girdiğimde daha sonradan hemşire olduğunu öğrendim bayan telefon konuşuyordu ve ben odaya girdiğim anda sağ taraftayı odayı gösterdi. Yani, beni dinlemeden ondan ne istediğimi bilmeden bu hareketi yaptı. Bu olay karşısında ne kadar sinirlendiğimi anlatamam. Daha sonra EKG yi başka birisi çekti. Ben yaklaşık 1saat medikoda durdum ve çıktığım bu kişi halen telefon ile konuşuyordu.

Diğer olaya gelirsek,

Hepimiz hayatımızın bir döneminde kan vermişizdir, ya da vereceğizdir. Kan verdikten sonra iğneyi batırılan yere yapıştırmak için bir bant verirler. Yandaki resimdeki gibi. Bende kan verdim. Kanımı aldıktan sonra doktor bu banttan verdi ve şu konuşma aramızda geçti:

Doktor –  bunu koluna yapıştır ağzına yapıştırma

Ben – Nasıl yani tabikide koluma yapıştıracağım

Doktor – Ben söyleyimde sonra sende yapıştırma

Ben – Nasıl yani böyle yapan üniversite öğrencisi mi var?

Doktor – Biz neler görüyoruz, nasıl öğrenciler var bilemezsin

Ne kadar şaşırdığımı tarif edemiyorum. İnsanlar gerçekten Şaşıyorum!

Görsel Kaynaklar:
http://www.nefesdarligi.com/wp-content/uploads/2010/01/muayene.jpg
http://www.kozmedshop.com/?urun-4794-ROLLBANT-YARA-BANDI—FiRST-AiD—YUVARLAK-ENJEKSiYON-BANDI–ASI-BANDI–Kutuda-100-adet-.html
http://3.bp.blogspot.com/_WU6pDo9g6II/TJTLqvZ6o4I/AAAAAAAAAB4/yxXNZkO2HMw/s400/311941sasirmak-120%5B1%5D.jpg
http://www.mudpiegames.com/wp-content/uploads/2010/08/Hand_signal_-_ready_to_fire.jpg

  1. Leave a comment

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.